När du flyttar ut

Du måste alltid säga upp ditt hyreskontrakt till oss.        

Uppsägningen kan göras såväl muntligt som skriftligt.

Du har 3 månaders uppsägningstid räknat från närmaste månadsskifte efter  uppsägningen.

Exempel: lägenheten sägs upp under januarimånad, ditt avtal upphör 30 april 

Har du en bilplats blir den med automatik uppsagd samtidigt som lägenheten

Läs mer i vår folder När du flyttar >>

Avflyttningsbesiktning

När du har sagt upp ditt hyresavtal kommer vi att boka tid för besiktning av din lägenhet. Det bästa är om du kan vara med vid besiktningstillfället. Ev. skador som inte bedöms acceptabla vid avflyttning debiteras dig.

Visning

När du har sagt upp ditt hyresavtal börjar vi leta efter en ny hyresgäst till lägenheten. För att ge den nya hyresgästen möjlighet att komma och titta på sin nya bostad behöver vi din hjälp med visning. Du är enligt hyreslagen skyldig att visa din lägenhet för de sökande som vi erbjudit lägenheten. 

Flyttstädning 

Lägenheten ska vara i gott skick och var noggrann med flyttstädningen. Du får betala städningen i efterhand om det är slarvigt städat.

När du flyttar måste du ta med dig alla dina tillhörigheter som finns i lägenheten, förrådet, garaget och på balkongen/uteplatsen. Boka tid med din husvärd för en slut- och städbesiktning när du städat klart. Du får då ett städkvitto som ska visas upp när du lämnar in dina nycklar.

OBS!  Vi tar inte emot dina nycklar om du inte kan visa upp städkvittot.

 

Återlämnande av nycklar m.m.

Samtliga nycklar och taggar ska lämnas tillbaks senast kl 12.00 första vardagen efter att hyresavtalet gått ut.Har du tappat bort nån nyckel får du betala kostnaden för låsbyte.

Adressändring och flyttanmälan

Du måste göra en flyttanmälan i god tid före flytten. Flyttanmälan gör du hos  www.adressandring.se/kundtjanst