Söka studentboende

Vi kan erbjuda dig som är högskolestuderande vid CUL, boende i vårt nybyggda Kombohus på Stengatan 6 Hudiksvall.

Lägenheterna är 1 rok, har hög standard och en yteffektiv planlösning. Alla lägenheterna har ekparkett, kaklade badrum och tvätt/tork. Bredband via fiber och hushållsel ingår i hyran.
 
  

 

Nu kan även elever som har lång resväg och studerar på gymnasiet och Folkhögsskolan, söka våra studentrum på Håsta.

I de fall eleven är under 18 år kan rummen sökas av målsman som även får skriva kontrakt. Efter avslutade studier måste eleverna flytta ut. Två gånger per år gör Hudiksvallsbostäder studiekontroller och om hyresgästen inte uppfyller kravet för att hyra studentboende säger Hudiksvallsbostäder upp kontraktet.

På grund av den rådande bostadsbristen kan föräldrar till gymnasiestuderande med lång resväg, inte som tidigare, söka lägenheter i vår ordinarie bostadskö för andrahandsupplåtelse till sina barn. Istället hänvisar vi till studentrummen som beskrivet ovan.

Studentrummen finns på Kasköplan, Mariboplan och Namsosplan.

Rummen är 12 eller 20 kvm och de boende delar på hall, kök och badrum. Hyran är 2.800:-/3300:-/mån.  Köket är möblerat med ett bord och fyra stolar, bredband via fiber och hushållsel ingår.

Våra studentboenden har 10 månaders hyresavisering, betalningsfritt juni och juli månad. OBS! För att de betalningsfria månaderna ska utgå måste det nya hyreskontraktet vara tillträtt senast 1 mars innevarande år, det vill säga att du börjar betala hyra från 1 mars.

Intresseanmälan

Du kan registrera dig i kön för studentboende, utan att du har blivit antagen till studier.

Sökande får tillgodoräkna sig antal ködagar med 1 poäng per dag från att intresseanmälan är gjord. Vid tecknande av avtal nollställs dina köpoäng.

Ansökan gäller 6 månader (måste förnyas varje halvår).

Uthyrningspolicy/regler för studentboende